Parturi-kampaamon remontti – 4 mokaa jotka kannattaa välttää!

Parturi-kampaamon remontti tulee kyseeseen viimeistään kymmenen vuoden etapin kohdalla, kun pinnat ovat alkaneet jo näkyvästi kulua ja tilat eivät välttämättä sovi enää nykyaikaiseen tyyliin. Toinen tilanne, jossa parturi-kampaamon remontti voi olla aiheellinen, on uuden liiketilan vuokraaminen ja tarve muokata tila soveltumaan omaan liiketoimintaan.

Remontoiminen on kuitenkin laaja prosessi, jonka aikana monta asiaa voi mennä pieleen – useimmiten jo suunnitteluvaiheessa. Olemme kuulleet lukuisista remonteista, jotka on täytynyt uusia jo pian valmistumisen jälkeen huonon suunnittelun tai liiketoimintaan soveltumattomien toteutuksien takia. Tämä aiheuttaa valtavia kustannuksia ja rokottaa asiakasvirtaa.

Lue 4 vinkkiämme onnistuneeseen parturi-kampaamon remonttiin!

Parturi-kampaamon remontti

1. Parturi-kampaamon valaistus vääristää värejä ja saa asiakkaan näyttämään rumalta

Remontin yhteydessä uusitaan useimmiten koko tilojen valaistus, joko vaihtamalla loisteputket lediputkiin tai toteuttamalla suuremman muutoksen.

Olet varmasti huomannut, miten vaatteet voivat näyttää täysin erilaisilta myymälän sovituskopissa ja kotona. Olet luultavasti huomannut myös miten joidenkin liiketilojen valot häikäisevät niin että vihloo. Uskomme, että olet myös huomannut, miten selfietä ottaessa kannattaa kääntyä juuri sopivasti valoon välttääkseen näyttämästä kymmenen vuotta vanhemmalta. Se, mitä et ole huomannut, ovat ne liiketilat, joiden valaistus on täydellinen. Ai miksi? No koska ne eivät kiinnitä huomiota.

Valon teho, värisävy ja sijoittelu

On tieteellisesti todistettu, että riittävän tehokas, päivänvaloa mukaileva 4000K-5000K valaistus lisää liiketiloissa vietettyä aikaa, parantaa asiakaskokemusta ja kasvattaa keskiostoksen määrää. Samoin kyseisen valaistuksen on todettu vähentävän työntekijöiden sairaspoissaoloja ja lisäävän työtyytyväisyyttä. Kannattaako joka paikkaan siis vain iskeä kirkas, viileä LED-valaistus?

Parturi-kampaamon remontti

Vastaus on EI. Sinun ja työntekijöidesi kannalta paras valaistus on juuri kuvaillun kaltainen, tasaisesti sijoiteltu, kirkas valaistus. Asiakkaasi puolestaan voi olla asiasta eri mieltä.

Kylmä LED-valaistus on brutaali etenkin vanhempien rouvien kasvoille. Se saa verisuonet kuultamaan läpi ja ihon epäpuhtaudet korostumaan. Peilikuva voi olla väsynyt ja kulahtanut. Tätä efektiä korostaa valaisimien sijoittelu niin, että ryppyjen varjot pääsevät korostumaan. Lisäksi asiakas katsoo sinua enemmän yläviistoon, jolloin huonon häikäisyarvon valaisin voi aiheuttaa oireita. Onkohan asiakaskokemus tällöin mieluisa?

Koska tila vaatisi käytännössä kahta erityyppistä valaistusta, on järkevin ratkaisu usein joko kompromissi. Toinen vaihtoehto on panostaa esimerkiksi lämpimämmän valosävyn omaavaan valaisevaan peiliin asiakaspaikkojen edessä. Näin he saavat imartelevaa valoa kasvoilleen samalla, kun sinä saat optimaalisen työympäristön.

Jos ratkaisu on kompromissi, suosittelemme valitsemaan valaistuksen neutraalista tai hieman lämpimästä spektristä.

Valon värintoistokyky

Kuten sanoimme, vaatteet saattavat joskus näyttää kaupassa erilaisilta kuin kotona. Samoin värjäystyösi voi liikkeessä näyttää täysin erilaiselta kuin kotona. Tämä johtaa reklamaatioihin ja laskeneeseen asiakastyytyväisyyteen.

Jotta työympäristösi toistaisi värit mahdollisimman todellisina, tarvitset sinä valaisimet, joiden värintoistoarvo, eli CRI, on korkea. Näin vältyt värivirheiltä ja asiakkaasi poistuvat poikkeuksetta tyytyväisinä.

Parturi-kampaamon remontti

2. Parturi-kampaamon remontti ei huomioinut asiakasta tai työntekijöitä

Alan ammattilaisena olet varmasti huomannut tyypilliset ja selkeät ärsyttävät puutteet parturi-kampaamossasi, kuten pesutilojen toimimattomuuden tai valon määrän puutteen työpisteellä. Nämä ovat selkeitä vikoja tilojen toimivuudessa. Onkohan tiloissa kuitenkin myös jotain kattavampaa, joka ei sovellu toimintaasi, mutta hankaloittaa työskentelyäsi – tai jotain, joka hiertää asiakkaitasi?

Herkästi huomioimatta jääviä osa-alueita ovat esimerkiksi asiakkaan tuolin sijainti. Asiakas istuu paikallaan useita tunteja, ja sinä haluat hänen kokevan olonsa mukavaksi. Olet varmasti miettinyt asiakastuolin mukavuutta, mutta millon olet viimeksi itse viettänyt tuolissa useamman tunnin?

Koita tarkastella tilannetta asiakkaan näkökulmasta. Onko asiakastuolissa mukava olla? Häikäiseekö ikkuna tai muu valo asiakasta, suoraan tai peilin kautta? Onko asiakaspaikoilla viimaa? Ylettyykö asiakas helposti pöydälle? Onko latauspisteitä riittävästi asiakaspaikkojen ympärillä? Minkälainen asiakasvessa on?

Jos esimerkiksi ikkuna tai huonosti sijoiteltu valaistus häikäisevät asiakasta liiallisesti, voi hän kokea päänsärkyä ja ärtymystä tiloista poistuessaan. Samoin viima voi kipeyttää niveliä ja aiheuttaa väsymystä. Mikäli havaitset tämäntyyppisiä ongelmia, kannattaa harkita asiakastuolien uudelleensijoitusta. Jos et hahmota toisenlaista pohjaratkaisua, pyydä apua liiketilaremontoinnin ammattilaiselta. He saattavat nähdä mahdollisuuksia, joita sinä et ole huomannutkaan.

Käy läpi koko liiketilasi samalla mentaliteetilla – tarkastele niitä ulkopuolisen silmin, ja pyydä henkilöstöäsi tekemään samoin. Ehkä olette tottuneet johonkin toimimattomaan ominaisuuteen, joka olisi helposti korjattavissa. Kirjaa ylös kaikki mieleen tulevat yksityiskohdat. Näin sinulla on lista, josta voit keskustella urakoitsijasi kanssa. Saat kattavan vastauksen kaikkiin kysymyksiisi, ja tiedät, mitä ammattilainen suosittelee tehtäväksi – ja mihin hintaan.

Parturi-kampaamon remontti

3. Trendikäs parturi-kampaamon remontti olikin trendikäs vain vuoden

Kaikkihan meistä sen tietää – trendit ovat ihania, silloin kun ne ovat trendikkäitä. Mitä mieltä olet esimerkiksi lasitiilien käytöstä tällä hetkellä? Kymmenen vuotta sitten suuri hitti, nyt useimmiten pieni huti.

Pari vuotta sitten parturi-kampaamoissa trendasi kevyt boho-henkisyys. Tällä hetkellä niissä trendaa maanläheiset elementit, musta, ja puu. Allekirjoittanut ei tiedä lainkaan mikä trendaa parin vuoden päästä.

Jotta et joutuisi ikuiseen remonttilopukkuun, kannattaa parturi-kampaamon remontti toteuttaa toki modernisti ja trendikkäästi, mutta mukailtavuus edellä. Ikivihreät ratkaisut säästävät sinun lompakkoasi ja miellyttävät silmää myös tulevina vuosina.

Tämän hetken trendeissä on se hyvä puoli, että luonnonmateriaalit ovat Suomessa pääasiassa muodissa aina. Kivipinnat siis tuskin ovat vanhan näköisiä ennen seuraavan kattavamman remonttitarpeen aikaa. Huomiotaherättävät puusäleiköt ja laajat, mustat pinnat puolestaan kestävät aikaa paljon huonommin. Käytä tämäntyyppisiä elementtejä vain paikoissa, jotka ovat helposti muokattavissa. Esimerkiksi seinän maalaus ei ole mahdottoman suuri homma parin vuoden sisään, jos väri alkaa tympiä. Mustan täyskaapiston vaihto sensijaan on. Toteuta parturi-kampaamon remontti käytännöllisyys ja kestävyys edellä. Ideoita voit hakea esim. Pinterestistä.

Parturi-kampaamon remontti

4. Valitse parturi-kampaamon urakoitsija huolella!

Ja uudestaan – VALITSE URAKOITSIJASI HUOLELLA.

Parturi-kampaamon remontti menee useimmiten pieleen toteutuksen takia. Tämä johtuu varmasti alan yrittäjäluontoisuudesta – pennejä halutaan säästää, ja näin valinnat tehdään hinta edellä. Mutta osaako pelkästään kotiremontteja toteuttanut urakoitsija todella remontoida parturi-kampaamon?

Vastaus on EI.

Olemme kuulleet kauhutarinoita aina pesupaikkojen toimimattomuuksista huonoon viimeistelyyn ja materiaalien repsottamiseen. Tämä on kaikki turhaa vaivaa ja etenkin LISÄAIKAA, JONKA KAMPAAMONNE ON KIINNI. Kustannukset kertyvät lopulta valtaviksi, kun menetetyt tulot huomioidaan.

Valitse urakoitsija, jolla on jo reilusti kokemusta liiketilaremonteista, erityisesti parturi-kampaamon remonteista. Näin saat todellisen apulaisen suunnitteluun, ja merkitseviä neuvoja toteutukseen. Kokenut parturi-kampaamojen urakoitsija osaa huomioida erityistarpeenne ja huomauttaa myös sinua niistä.

Missä toteuttaa luotettavasti parturi-kampaamon remontti?

Me Talomestarit olemme toteuttaneet lukuisia parturi-kampaamoiden remontteja, ja satoja liiketilaremontteja. Teemme mielellämme yhteistyötä kanssasi! Voit pyytää tarjouksen täällä.

Talomestarit